30 Kasım 2015 Pazartesi

UÇABİLECEĞİNDEN ŞÜPHE ETTİĞİN AN, BİR DAHA ASLA UÇAMAZSIN

görsel alıntıdır

Günaydın! Bunu tam bir sene önce yazmışım, ama ortalara yazmışım... Kaybolmasın istedim, buraya ekledim:
Günün özlü sözü benim en sevdiğim "hayat" kitaplarından, PETER PAN' dan (yani J.M.Barrie'den) geliyor:
"Uçabileceğinden şüphe ettiğin an, bir daha asla uçamazsın"
Yani: "İnanç her şeydir" ( her ve şey de ayrı yazılır, mümkünse). Üzerinde fazla düşünülmeden paylaşılan klişelerden biridir bu. Peter Pan'daki hali ise biraz olsun düşündürür, düşünmek isteyen kişiyi. Peter Pan uçmak ister, kimsenin gidemediği adaya gidebilmesi için tek yoldur uçmak. Kimselerin yapamayacağı bir şeyi ister çocuk.
Eğer kalbinin ta içinden, derinlerinden inanıyorsan, hiç bir şey imkansız değildir, bu da bu sözün hayattaki karşılığıdır. Bir sürü arkadaşım "enerji" sözcüğüne de kıl, zira gelişigüzel kullanıldı ve onun da az biraz cılkı çıktı. Bütün enerjiler buna çalışır. En küçük tereddütte yer yoktur. Bunu en çok hayata tamamen güvenebilen kişiler bilir, koşulsuz teslimiyet hali dedikleri, genelde adına "din" denen "şey" ile ilişkilendirilen, ve batı tarzı iyi eğitimie çok güvenen  arkadaşlarımın çoğunun " hadi len sen de" diye uzaktan pejoratif yaklaştıkları bir haldir bu.
Bakın araya fransızca sözcükler falan da alıyorum ki, bunu diyen kişi  etiketlere çok prim veren bir kesim tarafından kale alınsın. Aslında o kişi özde boru değildir, bilgisi kültürü konuyla ilgili o kesinlikle ( absolutely) anlaşılmaz makaleler yazanlarınkinden daha az değildir. Ama sorsan enerji business ile ilgili eğitimi nedir? Sıfırdır. Hiç bir sertifikası, diploması, yayınlanmış bir kitabı, kitabı bırak, makalesi vb şeyleri yoktur. Sadece hayat deneyimi vardır.
O adaya uçulacaksa eğer, eğer uçarak gidilebilecek bir ada varsa çok gitmek istenilen, yapabileceğine inanan yapar... "Öyle mi, böyle mi, ay nasıl olcek, bak kimseler de yapamamış ki" tarzı bu enerjilerin önünü kesecek cümleler gönlün kıyısından geçmemelidir. Şüphe, başarmanın en büyük düşmanıdır. Korku kadar berbat, pis, çamurlu, hatta yıvış yıvış çamurlu, kötü bir şeydir. Sizi tiksindirmeye çalışıyorum ki, şüpheyi bundan sonra hiç içinizden geçirmeyin. Mikroptur mikrop! Hiçbir ( her şey ayrı, hiçbir bitişik, unutmayın bunu) high tech deterjan adamın uçarak gelip temizleyemeyeceği türden hem de, yani en kötüsü...
Gerisi teferruat! (gerçek hayat bilginlerinden Atatürk'ü de analım bu vesile ile...)
Herkese uçarak gitmek isteyebilecekleri muhteşem adalar diliyorum, sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder